Start Om oss Tjänster Kontakt

Så här renoverar vi badrum

Badrumsrenoveringar i Uppsala med omnejd är bland våra mest utförda tjänster. Vi har sammanlagt 30 års erfarenhet och hundratals renoverade badrum bakom oss. Vi är stolta över att aldrig ha haft en missnöjd badrumskund, och vårt mål är att det ska fortsätta så. Så här går det vanligtvis till när du anlitar Cobble Bygg AB för att renovera ditt badrum:

Steg 1: Gratis offert

Resan mot ditt nya badrum börjar med att du kontaktar oss. Vi bokar en tid när vi kan träffas, och sedan kommer vi till dig för ett kostnadsfritt möte där vi går igenom dina önskemål. Kanske har du redan bestämt dig för hur ditt nya badrum ska se ut, eller så har du bara några inspirationsbilder. Vi kommer gärna med tips och idéer vad gäller material och design, och ibland måste vi gemensamt göra vissa ändringar för att badrumsrenoveringen ska följa alla byggregler. Mötet avslutas med att du får ett prisförslag som innehåller kostnaden för arbete och material, exklusive kakel, klinkers och badrumsinredning.
Ritning inför badrumsrenovering

Steg 2: Val av material och inredning

Om du redan vet vad du vill ha för kakel, klinkers och inredning, går vi igenom det på en gång och ser vad det kommer att kosta. Annars brukar vi lämna det öppet till dig att gå till badrumsbutiker för att titta (vi rekommenderar Kakeldesign på Björkgatan i Uppsala). Det är många spännande val som ska göras — kakel, klinkers, handfat, blandare, belysning, speglar, möbler, toalettstol, duschväggar, badkar med mera. I badrumsbutiker får du se material och inredning i uppbyggda badrumsmiljöer. Du ser också vad dessa saker kommer att kosta. Men du behöver inte beställa någonting själv! När du bestämt vad du vill ha kontaktar du oss igen. Vi går igenom din lista och bokar ett startdatum för badrumsrenoveringen. Sedan kan du slappna av. Genom att vi erbjuder totalentreprenad tar vi ansvar för och sköter hela renoveringen av badrummet från och med nu.
Materialval till badrum

Steg 3: Rivning

Nu börjar det roliga! En komplett badrumsrenovering tar vanligtvis 2-3 veckor. Om du bor hemma under badrumsrenoveringen och bara har en toalett, löser vi det genom att efter varje arbetsdag ställa in din toalettstol i badrummet igen. Efter varje avslutad arbetsdag byggstädar vi efter oss. Bor du i en bostadsrätt är vi noga med att inte skräpa ner i hiss och trapphus, att parkera på anvisad plats och se till att föreningen är underrättad om badrumsrenoveringen. Innan vi påbörjar rivningen har vi beställt allt som behövs till ditt nya badrum. Sedan skyddar vi din bostad med golvpapp etc. Vi demonterar din gamla badrumsinredning, river beklädnaden på golv, väggar och tak, tar ner gipsskivor och bilar golv. Vi nedmonterar gamla reglar, sätter upp nya och bortforslar allt som du inte vill spara.
Hammare och spik

Steg 4: Förberedelser

Snart får du besök av våra kunniga underentreprenörer — rörmokare och elektriker. Givetvis har de alla certifieringar som krävs för att renovera badrum. Ofta är vi flera på plats samtidigt. Exempel på rörmokarens arbetsuppgifter är att förbereda omflyttning av badrumsporslin och byta ut gamla avloppsrör. Dessutom brukar vi byta ut dina gamla avloppsbrunnar eftersom de ofta är olagliga enligt dagens regler. Elektrikern förbereder spotlights, monterar eldosor och drar kablar så att exempelvis vägguttag ska hamna där du vill ha dem. Har du valt golvvärme ska detta förberedas och läggas in.
Badrum som renoveras

Steg 5: Montering

Nu monterar vi nya skivor på väggar och tak. Sedan monterar vi flera lager tätskikt. Kakel monteras på väggarna och klinkers läggs på golvet. Allt fogas ihop, och snart börjar det se ut som ett badrum. Vi flytspacklar golvet och ser till att det faller ordentligt mot golvbrunnarna. Vi applicerar mjukfog och monterar en ny tröskel samt nytt foder till dörr och eventuellt fönster. Toalettstol, handfat och blandare sätts på plats, armaturer och golvvärme installeras och annan inredning som duschväggar, badkar, speglar och möbler monteras. Plötsligt är vi klara!
Kakel som monteras i ett badrum

Steg 6: Slutbesiktning och garantier

Tillsammans med dig gör vi en slutbesiktning av det färdiga badrummet. Det viktigaste för oss är att du är helt nöjd med slutresultatet. Du får ett våtrumsintyg som visar att badrummet har renoverats enligt branschens regler, och som du kan använda som en värdehandling vid en eventuell bostadsförsäljning. Sedan försvinner vi inte bara, utan finns som support för alla dina frågor. Och det är inte bara du som har fått ett nytt badrum. Vi kommer också leva med ditt badrum i 10 år! Du har nämligen 10 års garanti på vårt arbete, och 2 års garanti på allt material.
Ett färdigt badrum

Kontakta oss

Sugen på en badrumsrenovering? Kontakta oss för ett kostandsfritt prisförslag. 
Vi samarbetar med
Vi är våtrumsbehöriga enligt Byggkeramikrådets branschregler för våtrum, BBV
Kontakt
kontakt@cobblebygg.se
Ansvariga bygg & renovering:
Per Östlund
070 - 264 21 77
Erik Johansson
070 - 601 17 02
Postadress

Cobble Bygg AB


Fyrisvallsgatan 3C
752 20 Uppsala
© 2018 COBBLE BYGG AB   |   HEMSIDA AV KABLAM WEBB